Business Internaţional

Greva piloţilor Lufthansa a fost prelungită până vineri, pentru zborurile pe distanţe scurte

Greva piloţilor Lufthansa a fost prelungită până...

Autor: Mediafax

24.11.2016, 11:59 67

Sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a anunţat miercuri după-amiază prelungirea grevei până vineri, însă doar pentru zborurile pe distanţă scurtă.

"Conducerea Lufthansa nu a dat semne că ar dori să facă o mişcare şi nu a prezentat o ofertă care ar putea servi drept bază pentru negocieri", a declarat Joerg Handwerg, membru al consiliului VC.

Lufthansa, condusă de Carsten Spohr, susţine că în pofida unui profit record obţinut în 2015, trebuie să reducă costurile pentru a rămâne competitivă în comparaţie cu alte companii aeriene, cum ar fi Ryanair, pe segmentul zborurilor pe distanţe scurte, şi Emirates, în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe lungi.

Compania aeriană germană a anulat miercuri 876 de zboruri, iar alte 912 de zboruri au fost anulate joi.

Zborurile efectuate de alte divizii ale grupului Lufthansa, inclusiv Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines, nu vor fi afectate de greva piloţilor.

Această acţiune are loc în urma unei dispute salariale ce datează din anul 2014, iar de atunci Vereinigung Cockpit, a organizat peste 14 astfel de greve.

Marţi, compania Luthansa a făcut demersurile legale necesare pentru a sista începerea grevei, solicitarea acestora a fost însă respinsă de un Tribunalul pentru Litigii de Muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO