Business Internaţional

Green este pregatit sa faca o oferta mai mare pentru M&S

15.06.2004, 00:00 13

Philip Green este dispus sa creasca valoarea ofertei sale pentru retailerul de imbracaminte Marks & Spencer, dar in acelasi timp este pregatit sa renunte daca actionarii M&S ii vor cere sa plateasca 400 pence/actiune sau mai mult, potrivit unor persoane apropiate miliardarului.
Green a facut o oferta de 7 mld. lire sterline (12,7 mld. dolari)  constand atat intr-un transfer de numerar cat si de actiuni, aceasta oferta evaluand retailerul britanic la 332 pence/actiune, daca se ia in considerare cea mai redusa cotatie de pe piata a actiunilor pe care Green le ofera in cadrul vehiculului sau de investitii.
Green si consultantii sai au refuzat sa comenteze asupra acestor informatii. Totusi, aceleasi persoane apropiate lui Green au spus ca daca investitorii indica faptul ca vor lua in serios un pret de 370 pence/actiune, el ar face o oferta in jurul acelui nivel. Publicatia Sunday Telegraph relateaza ca tranzactia ar putea sa fie apropiata de 8,8 mld. dlire sterline, ceea ce reprezinta aproximativ 390 pence/actiune. Unul din prietenii lui Green a precizat insa ca investitorul britanic este pregatit sa renunte daca i se va parea ca asteptarile investitorilor legate de pret nu sunt realiste.
Echipa lui Green va trebui sa se decida si daca va modifica structura actualei oferte, care  include plata in numerar a unui pret de 290 pence - 310 pence/actiune , la aceasta mai adaugandu-se si oferirea a 25% din actiunile vehiculului sau de investitiii, Revival Acquisitions.
Desi multi din actionarii mari ai M &S au declarat ca ei nu vor actiunile lui Green, analistii considera ca unii dintre ei tin in mod deosebit sa primeasca titlurile respective. Aceasta situatie l-ar putea incuraja pe Green sa ofere actionarilor o alternativa intre primirea de cash sau de actiuni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO