Business Internaţional

Grecii se pregătesc pentru şi mai multe măsuri de austeritate anul viitor

Grecii se pregătesc pentru şi mai multe măsuri de...

Autor: Ştefan Stan

04.10.2016, 12:29 245

Aleşii din Atena au fost chemaţi să aprobe bugetul care cuprinde măsuri în valoare de 2,6 miliarde de euro. Guvernul premierului Alexis Tsipras încearcă să echilibreze cererile creditorilor internaţionali, care trebuie îndeplinite pentru a securiza următoarea tranşă de împrumut – cu promisiunea acordată votanţilor că măsurile de austeritate vor înceta.

Luni, poliţia a trebuit să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea de pensionari care protestau împotriva tăierilor de pensii.

Planul lui Tsipras pentru 2017 proiectează o expansiune cu 2,7% a economiei, o aşteptare mai mult decât optimist faţă de media de 1% estimate de analişti.

Parlamentarii greci au aprobat un set de măsuri care ar urma să distribuie tranşa de 2,8 miliarde de euro de împrumut. Legea, care include transferul unor active aflate în proprietatea statului în noul fond de privatizare, a fost un motiv de neînţelegeri între parlamentarii din coaliţia lui Tsipras, într-un moment în care opoziţia, noul partid Democrat, conduce în sondaje.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO