Business Internaţional

Grecii anunţă tăieri drastice de pensii şi salarii ca să primească bani. Cursele aeriene ar putea avea întreruperi. Urmează noi violenţe?

Grecii anunţă tăieri drastice de pensii şi salarii ca să primească banii de la UE şi FMI. Cursele aeriene către şi dinspre această ţară ar putea avea întreruperi

Autor: Adrian Voicu

22.09.2011, 10:40 2187

Grecii au anunţat că vor reduce pensiile mai mari de 1.200 de euro pe lună cu 20% şi cu 40% cele mai mari de 1.000 de euro pe care le primesc pensionarii mai tineri de 55 de ani.

De asemenea, vor fi reduse salariile a 30.000 de angajaţi ai statului.

Anunţul privind noile măsuri de austeritate a fost întâmpinat cu greve de 24 de ore ce vor avea loc începând de astăzi.

Metrourile, tramvaiele, trenurile, autobuzele, şcolile de stat nu vor funcţiona astăzi în Atena. De asemenea rutele aeriene vor avea întreruperi, controlorii de trafic urmând să intre într-o grevă de trei ore.

"Riscul este ca sistemul, ca sectorul financiar şi economia reală să nu mai funcţioneze", fără infuzia de capital de la instituţiile internaţionale, spunea ieri în faţa Parlamentului ministrul de finanţe Evangelos Venizelos, înainte de o întâlnire guvernamentală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO