Business Internaţional

Grecia solicită UE un plan B după ce Turcia a ameninţat cu renunţarea la acordul privind imigranţii

Grecia solicită UE un plan B după ce Turcia a...

Autor: Mediafax

03.08.2016, 12:34 198

Ministrul de Externe de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, a cerut recent Uniunii Europeane să ofere o dată clară pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci, avertizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, Turcia ar putea renunţa la acordul cu UE privind imigranţii.

"Suntem foarte îngrijoraţi", a declarat pentru Bild, Yannis Mouzalas, ministrul grec al Migraţiei. "Avem nevoie, în orice caz, de un plan B", a continuat el.

Vicecancelarul german, Sigmar Gabriel, a declarat la rândul său că Germania şi Uniunea Europeană nu ar trebui şantajate de Turcia în contextul acordului care prevede limitarea imigraţiei în schimbul eliminării vizelor. "Depinde de Turcia dacă va exista sau nu eliminarea vizelor", a declarat atunci Sigmar Gabriel.

Mouzalas a făcut apel la o distribuire corectă a refugiaţilor în Europa. Majoritatea dintre ei provin din Siria, Irak şi Afganistan şi se îndreaptă spre Germania şi Suedia.

"Refugiaţii trebuie distribuiţi imediat în toate ţările UE - nu doar în anumite state", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO