Business Internaţional

Grecia cere de urgenţă ajutorul UE: Turcia a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în estul Mării Mediterane

Grecia cere de urgenţă ajutorul UE: Turcia a iniţiat...

Autor: Mihai Draghici

11.08.2020, 14:34 314

Grecia a cerut, marţi, organizarea de urgenţă a unei reuniuni a Uniunii Europene pe tema Turciei, acuzată că a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în zone disputate din estul Mării Mediterane, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

"Ministerul grec de Externe va formula o solicitare pentru o reuniune urgentă a Consiliului pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene", a comunicat marţi Guvernul de la Atena.

Nava turcă Oruç Reis a iniţiat activităţi de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaze în estul Mării Mediterane, în apropierea Insulei Creta (Grecia) şi a Republicii Cipru. Ambarcaţiunea de explorare este escortată de cinci nave militare, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat în urmă cu câteva zile reluarea activităţilor de explorare în estul Mării Mediterane ca reacţie la semnarea unui acord de cooperare maritimă de către Grecia şi Egipt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO