Business Internaţional

Gradul de ocupare al Air France KLM a atins un maxim in luna iulie

09.08.2005, 19:30 26

Compania Air France KLM a anuntat luni ca gradul de incarcare aferent lunii iulie a crescut, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 3,2%, pana la nivelul record de 85,2% transportul de pasageri s-a majorat cu 9,2%.

Cea mai mare companie de transport aerian de pe piata europeana in functie de venituri a informat ca a transportat circa 6,5 milioane de pasageri in luna iulie, anul acesta, cu 7,1% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada, anul trecut.

Potrivit informatiilor grupului, cele mai bune rezultate au fost inregistrate pe rutele inspre continentul american, traficul de pasageri consemnand un avans de 12,4%, iar capacitatea o crestere de 10,8%.

Pe aceste rute, gradul de incarcare a ajuns la 91,2%.

Transportul de marfa a continuat sa fie afectat de nivelul redus al exporturilor europene. Traficul s-a redus cu 1,6%, iar coeficientul de incarcare s-a depreciat cu 4,4%, pana la 62,1%, in timp ce capacitatea s-a majorat cu 5,5%.

Transportatorul aerian a informat ca accidentul de la Toronto din data de 3 august nu va avea repercusiuni comerciale sau financiare asupra companiei.

In cursul saptamanii trecute, o aeronava Airbus 340-300 a iesit de pe pista, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile. Aeronava transporta 297 de pasageri si 12 membri ai echipajului. Nu au existat victime.

Air France opereaza 189 de destinatii, din 84 de tari, cu o flota de 370 de aeronave. Compania realizeaza 1.800 de zboruri zilnice pe rute internationale. Francezii au fuzionat in 2004 cu liderul pe piata olandeza a companiilor aeriene, KLM.

Pe piata romaneasca, Air France si KLM au devenit numarul doi dupa Tarom, in urma fuziunii, cu o cota de piata in jur de 25%.

Procentajul este asemanator cu cel detinut de cei doi operatori pe piata europeana. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO