LIVE: Acum la ZF Tech Day: Cum s-a reinventat digital Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică? O discuţie cu Liviu Lucaci, rector al UNATC, Maria Ciobanu, Senior Business Development Executive, Orange România, şi Adrian Manea, ICT Business Development Manager, Orange Business Services
Business Internaţional

Google se loveşte de probleme în Italia. Compania a fost sancţionată cu 100 milioane de euro de autoritatea pentru concurenţă

Autoritatea pentru concurenţă din Italia a anunţat că a amendat Google cu peste 100 de milioane de euro pentru închiderea aplicaţiei pentru smartphone a unui companii care oferă reîncărcarea vehiculelor electrice, relatează Reuters.

Autoritatea a declarat că Google, al cărui sistem de operare Android şi magazin de aplicaţii Google Play domină piaţa italiană, a abuzat de poziţia sa pe piaţă prin blocarea unei aplicaţii Enel X pentru utilizatorii de vehicule electrice.

Amenda de 102.084.433,91 euro este acordată pentru încălcarea articolului 102 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care reglementează monopolurile şi problemele care implică restricţionarea concurenţei.

Italia a constatat că Google nu a permis Enel X Italia să dezvolte o versiune compatibilă cu Android Auto a aplicaţiei sale JuicePass. JuicePass oferă servicii legate de reîncărcare a vehiculelor electrice, cum ar fi găsirea celei mai apropiate staţii de încărcare şi rezervarea unui spaţiu acolo.

„Refuzând interoperabilitatea Enel X Italia cu Android Auto, Google a limitat în mod nedrept posibilităţile pentru utilizatorii finali de a utiliza aplicaţia Enel X Italia atunci când conduc şi reîncarcă un vehicul electric”, a declarat autoritatea.

„Prin urmare, Google şi-a favorizat propria aplicaţie Google Maps”, a adăugat autoritatea.

„Excluderea aplicaţiei Enel X Italia din Android Auto a avut loc acum doi ani şi, dacă ar continua, ar putea pune în pericol şansele Enel X Italia de a construi o bază solidă de utilizatori într-un moment de creştere semnificativă a vânzărilor de vehicule electrice”.

Acest lucru, a concluzionat autoritatea, a redus posibilităţile de alegere pentru consumatori şi a constituit un obstacol în calea progresului tehnologic care ar putea influenţa dezvoltarea mobilităţii electrice.

Ca urmare, autoritatea a declarat că a dispus companiei Google să pună la dispoziţia Enel X Italia şi altor dezvoltatori de aplicaţii instrumente de programare a aplicaţiilor care sunt interoperabile cu Android Auto, adăugând în acelaşi timp că va monitoriza situaţia printr-un expert independent cu care Google va fi obligat să coopereze.

Etichete: italia,google,amendă

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.