Business Internaţional

Google se implică în lupta anti-COVID: Google Maps va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă geografică

Google se implică în lupta anti-COVID: Google Maps va...

Autor: Beatrice Dumitru

24.09.2020, 11:27 84

Google lansează o nouă funcţie. Google Maps va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă a lumii. Informaţia îi va ajută pe cei care vor să călătorească.

Reprezentanţii Google au anunţat miercuri că au realizat o nouă funcţie a Google Maps care va arăta câte cazuri de Covid sunt într-o zonă geografică. Asta înseamnă că persoanele care călătoresc vor afla imediat cât de rău este afectată zona în care se află sau în care vor să ajungă.

Funcţia se lansează săptămâna aceasta pentru telefoanele iPhone şi Android, notrează CNBC.

Informaţiile despre Covid de pe Google Maps vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă codificată în culori, cu media pe şapte zile a cazurilor noi la 100.000 de persoane într-o anumită zonă.
Programul va prezenta informaţii din 220 de ţări şi teritorii. Oamenii vor folosi Google Maps pentru a vedea cât de afectată este zona în care se află, ceea ce poate fi util dacă boala se răspândeşte rapid în sezonul rece. De asemenea, turiştii vor utiliza funcţia pentru a afla dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a-şi face planuri de călătorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO