Business Internaţional

Google elimină pentru prima dată de la căutare o pagină de Wikipedia

Google elimină pentru prima dată de la căutare o...
04.08.2014, 16:30 2914
O pagină a enciclopediei online Wikipedia a fost exclusă din lista de rezultate la căutarea pe Google, sub incidenţa legii aprobate recent în Uniunea Europeană care acordă "dreptul de a fi uitat", scrie BBC.
 
Incidentul relatat iniţial de publicaţia The Observer marchează prima excludere a unei pagini Wikipedia de la rezultatele la căutare afişate de Google, subliniază BBC, fără să precizeze însă despre ce pagină este vorba.
 
Legea "dreptului de a fi uitat" prevede ca motoarele de căutare să excludă din lista de rezultate paginile care fac referire la o persoană care nu doreşte să apară în acele categorii. Controversatul act normativ a fost criticat şi de fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales.
 
Peste 90.000 de excluderi au fost operate de Google în lunile care au urmat după aprobarea legii, măsuri similare fiind luate şi de alte motoare de căutare, precum Bing, deţinut de Microsoft.
 
În luna iulie, mai multe articole de pe BBC, Guardian, Telegraph şi Independent nu mai apăreau la căutare pe Google, din cauza unor acţiuni ale motorului de căutare efectuate sub incidenţa acestei legi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO