Business Internaţional

Goldman Sachs va ataca teritoriul băncilor britanice cu operaţiuni de retail banking

 În iulie, capitalizarea de piaţă a Goldman a căzut sub a rivalei Morgan Stanley pentru prima dată în ultimii zece ani.

În iulie, capitalizarea de piaţă a Goldman a căzut sub a rivalei Morgan Stanley pentru prima dată în ultimii zece ani.

Autor: Bogdan Cojocaru

12.09.2017, 00:00 252

Goldman Sachs, una dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street, intenţionează să-şi extindă în Marea Britanie operaţiunile de retail banking şi pentru început să deschidă pentru clienţi depozite on-line la mijlocul anului viitor, potrivit Financial Times.

Extiderea se va face prin intermediul brandului Marcus, o platformă de credite pentru consumatori lansată în luna octombrie a anului trecut, a afirmat directorul de strategie al Goldman Stephen Scherr. Banca ar vrea să cumpere şi portofolii de depozite, dacă apare ocazia, aşa cum a făcut în SUA.

În timp, banca de investiţii din New York ar putea încerca să-şi construiască în Marea Britanie o divizie de credite de retail cu care va rivaliza cu nume precum Zopa, RateSetter şi Funding Circle, a mai spus Scherr. Goldman face această încercare în sectorul de retail banking în condiţiile în care unele dintre direcţiile de afaceri tradiţionale sunt perturbate de înăsprirea regulilor privind riscurile. Unitatea de bază, de tranzacţii cu datorii, a avut două trimestre consecutive mediocre, iar operaţiunile cu acţiuni se adaptează mai greu la ascensiunea trading-ului făcut de computere. În iulie, capitalizarea de piaţă a Goldman a căzut sub a rivalei Morgan Stanley pentru prima dată în ultimii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO