Business Internaţional

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, estimează: PIB-ul Statelor Unite poate creşte cu până la 35% în T3

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane,...

Autor: Eduard Ivanovici

11.09.2020, 15:01 243

Goldman Sachs – una dintre cele mai mari bănci americane – crede că economia americană îşi va reveni mult mai repede decât estimările iniţiale ale analiştilor, urmând să înregistreze o creştere de 35% în al treilea trimestru, conform Fortune.

Estimările băncii sunt cu mult peste previziunile economiştilor Bloomberg, care anunţă o creştere de circa 21% în perioada iulie-septembrie. Goldman a declarat că ultimele date privind rata şomajului – 8,4% în august de la 10,2% în iulie şi 1,4 milioane de joburi noi – au influenţat masiv estimările pentru T3.

Totuşi, cheltuielile par să înregistreze o creştere de doar 1-2% în luna august, conform Goldman Sachs.

Între aprilie şi iunie, SUA au raportat cea mai slabă performanţă economică de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace – minus 33%.

Deficitul comercial al Statelor Unite a ajuns în iulie la 63,6 miliarde de dolari, cel mai înalt nivel din ultimii 12 ani. Departamentul de Comerţ declara săptămâna trecută că deficitul pentru luna iulie, diferenţa dintre ce cumpără America şi ce vinde altor ţări, a fost cu 18,9% mai mare decât rezultatul lunii iunie. În plus, creşterea a fost alimentată de o majorare record în ceea ce priveşte importurile – 231,7 miliarde de dolari, pe plus cu 10,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO