Business Internaţional

Gigantul Lufthansa pierde 1 milion de euro la fiecare 2 ore, iar cifrele sunt „mai bune” decât în 2020

Gigantul Lufthansa pierde 1 milion de euro la fiecare 2...

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2021, 06:08 285

Gigantul Lufthansa peirde 1 milion de euro la fiecare două ore, ceea ce reprezintă „o îmbunătăţire semnificativă” faţă de cel mai dur punct al crizei generate de Covid-19, a anunţat Carsten Spohr, CEO al grupului aerian, joi, citat de Reuters.

Compania Lufthansa aduna pierderi într-un ritm de două ori mai rapid în cel mai sumbru punct al crizei din 2020. Operatorul a luat măsuri pentru reducerea costurilor, a punctat CEO-ul Carsten Spohr, într-un interviu găzduit de Eurocontrol.

Grupul a primit anul trecut ajutor guvernamental de 9 miliarde de euro, iar guvernul german a preluat o participaţie de 20% în companie.

Lufthansa a ars până acum 3 miliarde de dolari din infuzia de capital şi ar putea să nu aibă nevoie în final de întreaga sumă, a menţionat directorul executiv.

Compania speră ca sezonul de vară să aducă o revenire puternică a cererii pentru călătorii, iar conducerea companiei estimează că va opera la o capacitate de 40-60% din nivelul pre-criză pe parcursul anului 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO