Business Internaţional

Gigantul Boeing se ridică de la sol: Autoritatea europeană de reglementare a aprobat reluarea zborurilor cu avioanele Boeing 737 MAX

Gigantul Boeing se ridică de la sol: Autoritatea...

Autor: Mediafax

27.01.2021, 13:54 60

Avionul Boeing 737 MAX poate reveni în funcţiune în Europa, a anunţat miercuri European Union Aviation Safety Agency (EASA), care ridică astfel interdicţia de zbor de 22 de luni după două accidente ale aparatului de zbor care au provocat 346 de decese, relatează Reuters.

„Avem toată încrederea că aeronava este sigură, care este condiţia prealabilă pentru acordarea aprobării noastre. Dar vom continua să monitorizăm îndeaproape operaţiunile 737 MAX pe măsură ce aeronava îşi reia serviciul”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky.

"În paralel, şi la insistenţa noastră, Boeing s-a angajat, de asemenea, să lucreze pentru a îmbunătăţi şi mai mult aeronava pe termen mediu, pentru a atinge un nivel şi mai ridicat de siguranţă", a spus el.

Autorităţile de reglementare din SUA au permis avionului Boeing 737 Max să zboare din nou în luna noiembrie a anului trecut. Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA), a precizat că autorizaţia nu va permite avionului să se „întoarcă imediat” pe cer.

Pe lângă schimbările de software şi cabluri, piloţii au nevoie şi de instruire. FAA a declarat că modificările de proiect pe care le-a solicitat „au eliminat cauzele accidentelor”, iar şeful instituţiei a spus că este „100% încrezător” în siguranţa avionului.

Aparatele de zbor Boeing 737 MAX au fost oprite de la zbor în martie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO