Business Internaţional

Gigantul Amazon vrea să cucerească India: Jeff Bezos anunţă o investiţie de 1 miliard de dolari

Gigantul Amazon vrea să cucerească India: Jeff Bezos...

Autor: Departamentul Economic

15.01.2020, 13:04 130

Şeful Amazon Jeff Bezos a anunţat o investiţie majoră în India, de 1 miliard de dolari, spunând că ţara este o piaţă-cheie pentru creştere. Firma va investi în digitalizarea întreprinderilor mici şi mijlocii, permiţându-le să vândă şi să opereze online, anunţă BBC.

Vorbind la un eveniment al companiei din New Delhi, Bezos a mai spus că secolul XXI „va fi secolul indian”.

Vizita de trei zile a miliardarului de e-commerce în India este de aşteptat să fie afectată de proteste. Mii de mici comercianţi din 300 de oraşe au planificat demonstraţii împotriva a ceea ce ei consideră ca impact negativ al Amazon pe piaţa de retail locală.

Aceştia susţin că Amazon îi alungă din afaceri, oferind produse cu reducere şi favorizând câţiva vânzători mari de pe platforma sa. Amazon neagă acuzaţiile.

Bezos a mai spus că gigantul de retail online se aşteaptă să exporte bunuri fabricate în India în valoare de 10 miliarde de dolari până în 2025 şi că Amazon s-a angajat deja la investiţii de 5,5 miliarde de dolari în ţară.

Piaţa de comerţ electronic din India este dominată în prezent de Amazon şi Flipkart, care este deţinută de compania americană Walmart.

Ambele companii au suferit un recul anul trecut, când guvernul indian a introdus noi legi care restricţionează vânzările comercianţilor cu capital străin din online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO