Business Internaţional

Ghid de supravieţuire în cazuri extreme: 5 mituri care v-ar putea atrage moartea în sălbăticie

Ghid de supravieţuire în cazuri extreme: 5 mituri care...

Autor: Răzvan Botea

21.07.2018, 19:45 1853

Daca vă plac drumeţiile în natură sau aventurile în sălbăticie, cu siguranţă aţi urmărit mai multe materiale despre tehnici de supravieţuire. Din vorbă în vorbă, au circulat anumite mituri care, ei bine, sunt doar mituri, şi în loc să vă salveze viaţa, v-ar putea atrage moartea.

Acestea sunt cele mai comune 5 mituri despre supravieţuire care nu sunt valabile, potrivit Business Insider

 

      1. Dacă sunteţi muşcat de un şarpe veninos, încercaţi să sugeţi veninul.

Acest lucru nu este valabil, deoarece muşcătura de şarpe livrează veninul direct în sistemul sangvin. Încercarea de a suge veninul poate agrava leziunea sau să transfere veninul către cavitatea bucală. În schimb, este recomandat să ţineţi mâna (în cazul în care muşcătura este la nivelul membrului superior) puţin sub, sau la nivelul inimii, astfel încât veninul să nu ajungă la aceasta.

       2.„Să faceţi pe mortul” în cazul unui atac al ursului.

Această metodă funcţionează doar în cazul în care sunteţi atacat de un urs brun (cum este specia care există în România) sau în cazul ursului Grizzly. Cea mai bună metodă de a „face pe mortul” este să vă aşezaţi pe burtă, cu mâinile prinse în spatele gatului.

Însă, în cazul în care sunteţi atacat de un urs negru, cea mai bună metodă este să încercaţi să îl intimidaţi, chiar să îl loviţi, sau să încercaţi să-l atacaţi cu un spray cu piper şi să fugiţi.

       3. În cazul în care v-aţi pierdut în sălbăticie, să căutaţi în primul rând o sursa de hrană.

Un organism uman sănătos poate supravieţui până la şase săptămâni fără mâncare. Fără apă, în schimb, timpul se scurtează considerabil. În cazul în care v-aţ pierdut în sălbăticie, cel mai recomandat este să găsiţi o sursă de apă potabilă şi adăpost.

       4. Să vă orientaţi în pădure după muşchiul de pe copaci care creşte în partea de nord.

Într-adevăr, muşchiul de copac creşte în zone umede şi reci, iar zona de nord a unui copac este privată de lumina soarelui. Cu toate acestea, în pădure, umbra poate proveni şi de la alţi copaci, astfel încât muşchiul să crească şi în direcţia altui punct cardinal.

       5. Dacă sunteţi atacat de un rechin să îl loviţi cu pumnul în nas.

În apă, sunteţi în mod clar pe teritoriul prădătorului. O lovitură cu pumnul va fi foarte greu de aplicat şi este foarte posibil să nu aibă efectul scontat asupra unui rechin. În schimb, încercaţi să îi atacaţi branhiile sau ochii, şi aveţi o şansă ca ferocele prădător să se lase bătut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO