Business Internaţional

Germania vrea să dea companiilor private 1,2 miliarde euro pentru activităţi de cercetare-dezvoltare

Germania vrea să dea companiilor private 1,2 miliarde...

Autor: Catalina Apostoiu

22.04.2019, 00:00 70

În contextul în care Germania şi-a redus din nou previziunea de creştere economică pentru acest an, guvernul ţării vrea să crească sumele destinate activităţilor de cercetare şi dezvoltare din cadrul companiilor, relatează Deutsche Welle.

Atât companiile mari, cât şi cele mici vor putea cere bonusuri anuale. Pe fondul încetinirii economice, ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, plănuieşte să susţină cercetarea şi dezvoltarea din cadrul companiilor cu stimulente de 1,27 miliarde de euro anual începând cu anul 2020. Companiile care desfăşoară cercetare de bază sau dezvoltare industrială vor putea cere până la 500.000 de euro sub formă de bonusuri anual, potrivit proiectului de lege.

Variante anterioare ale acestuia limitau fondurile doar la companii mici şi mijlocii, dar ultima versiune nu are astfel de restricţii. Anterior, purtătorul de cuvânt al  cancelarului, Steffen Seibert, nega necesitatea adoptării unui pachet de măsuri pentru stimularea creşterii economice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO