Business Internaţional

Germania trece la măsuri şi mai stricte în lupta cu COVID-19 şi interzice adunările publice mai mari de două persoane

Germania trece la măsuri şi mai stricte în lupta cu...

Autor: Alex Ciutacu

23.03.2020, 04:26 320

Germania va interzice prezenţa grupurilor mai mari de două persoane în stradă, întrucât cea mai mare economie din Europa luptă cu răspândirea COVID-19, a anunţat Armin Laschet, liderul politic al landului Renania de Nord – Westfalia, citat de The Independent.

Politica nu se aplică celor care locuiesc în aceeaşi casă, a anunţat cancelarul german Angela Merkel.

Germania are 27.873 de cazuri, dintre care 266 de vindecaţi şi 94 de decese – în contextul pandemiei COVID-19.

„Pericolul stă în interacţiunea socială directă”, a spus Armin Laschet, adăugând că guvernul federal şi statele reginale au decis să ia măsuri mai stricte.

În timp ce anunţa noile măsuri, Merkel a vrut să mulţumească „majorităţii covârşitoare” de germani care respectă regulile cu privire la distanţarea socială. Câteva momente mai târziu, ea a confirmat că va intra în carantină după ce un doctor care i-a făcut un vaccin a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

„Ştiu că asta înseamnă sacrificiu. Sunt mişcată de faptul că atât de mulţi se supun reguilor. Astfel arătăm că ne pasă de cei bătrâni şi bolnavi, pentru că virusul este mai potrivit în cazul lor. Pe scurt: salvăm oameni în acest fel. (...) Cu o anumită distanţare riscul infectării se reduce aproape de zero. Dacă eşti la jumătate de metru distanţă ori la un metru şi jumătate distanţă, asta poate face o diferenţă foarte mare”, a explicat Merkel.x

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO