Business Internaţional

Germania şi Franţa au criticat retragerea Statelor Unite din declaraţia comună a membrilor G7

Germania şi Franţa au criticat retragerea Statelor...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

11.06.2018, 09:03 80

Germania şi Franţa au criticat decizia preşedintelui american Donald Trump de a îşi retrage sprijinul pentru declaraţia comună a membrilor Grupului ţărilor puternic industrializate (G7), acuzându-l că deteriorează încrederea reciprocă între state, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Trump a anunţat pe platforma de microblogging Twitter că nu va mai susţine declaraţia comună a statelor membre G7.

"În câteva de secunde, poţ distruge încredere cu doar 280 de caractere scrise pe Twitters", a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas, atunci când a fost întrebat de decizia lui Trump.

Decizia lui Trump "nu a fost o supriză reală, a abordat aceeaşi manieră şi în privinţa acordului nuclear cu Iranul", a adăugat Maas.

Liderul partidului Partidului Social Democrat din Germania, Andrea Nahles, l-a acuzat pe Donald Trump că a transformat summitul G7 într-un dezastru.

"Preşedintele Donald Trump crează haos. Politica rezonabilă şi de încredere nu poate fi făcută în acest mod", a declarat Nahles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO