Business Internaţional

Germania numeşte un nou guvernator al Bundesbank, cel mai tânăr din istoria instituţiei

Germania numeşte un nou guvernator al Bundesbank, cel mai tânăr din istoria instituţiei

Autor: Marius Oncu - Mediafax

29.04.2011, 17:51 122

Germania l-a numit, vineri, pe consilierul economic alexecutivului german, Jens Weidmann, în postul de guvernator alBundesbank, oficialul, în vârstă de 43 de ani, fiind cel mai tânărşef din istoria băncii centrale, transmite Reuters.

Weidmann îi succede fostului său mentor, Axel Weber, care şi-aanunţat demisia încă din februarie. Noul guvernator va prelua luniconducerea Bundesbank.

"Contăm pe dumneavoastră pentru a menţine stabilitatea monedei(euro, n.r.)", i-a transmis preşedintele Germaniei, ChristianWulff, noului guvernator în timpul ceremoniei de investire,organizată la Berlin.

Apropierea lui Weidmann de ideile lui Weber determinămajoritatea economiştilor să considere că poziţia dură a Germanieiîn privinţa politicii monetare nu se va schimba odată cu nouanumire.

Noul şef al Bundesbank va intra automat în consiliul de 23 demembri care conduce Banca Centrală Europeană.

Weidmann a fost în ultimii cinci ani consilierul economic alcancelarului Angela Merkel şi a avut o influenţă majoră îneforturile Germaniei de a ieşi din cea mai gravă criză economică dedupă Al Doilea Război Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO