Business Internaţional

Germania, motorul Europei, în pragul recesiunii: Încrederea investitorilor este la pământ pentru prima dată după 2010

Germania, motorul Europei, în pragul recesiunii:...

Autor: Alex Ciutacu

11.06.2019, 14:59 1928

Germania, supranumită „motorul economiei europene”, se află în pragul recesiunii pe fondul protecţionismului care pune presiune pe exporturile ţării, potrivit indicelui Sentix – care urmăreşte sentimentul investitorilor din piaţă, citat de Bloomberg.

Indicele care arată gradul de încredere al investitorilor reflectă o perspectivă negativă asupra economiei germane, încrederea fiind la cel mai scăzut nivel din 2010 până în prezent, indicând că recesiunea la un pas distanţă.

În timp ce indicele Sentix reflectă mai mult perspectivele investitorilor asupra economiei decât starea acesteia, avertismentul este cel mai recent dintr-un şir de anunţuri negative legate de cea mai mare economie europeană.

Săptămâna trecută, banca centrală a Germaniei şi-a redus previziunile de creştere economică pentru 2019 la doar 0,6%, iar datele din economie arată că producţia industrială a înregistrat cel mai mare declin din ultimii patru ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO