Business Internaţional

Germania: Inflaţia, confirmată la 1,8% în noiembrie

Germania: Inflaţia, confirmată la 1,8% în noiembrie

Autor: Catalina Apostoiu

14.12.2017, 00:00 121

Preţurile de consum au fost cu 1,8% mai mari în luna noiembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, înregistrând o uşoară accelerare faţă de luna octombrie, potrivit cifrelor publicate recent de biroul naţional de statistică, Destatis, citate de Le Figaro.

Luna trecută, preţurile din Germania au crescut în special în sectorul energiei (+3,7% anual), după o încetinire la +1,2% în octombrie. În schimb, preţurile produselor alimentare au crescut mai lent anual în noimebrie (+3,2%) decât în octombrie (+4,3%) în termeni anuali, diminuându-şi influenţa asupra evoluţiei inflaţiei la nivel mondial.

Creşterea indicelui preţurilor de consum armonizat (IPHC), utilizat drept referinţă de BCE, a fost de asemenea confirmat la 1,8% în noiembrie, după 1,5% în octombrie, apropiindu-se astfel de pragul de 2% ţintit de banca centrală pe termen mediu. BCE a avertizat însă recent că se aşteaptă la o evoluţie în V a inflaţiei în lunile următoare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO