Business Internaţional

Gazprom înfiinţează o companie pentru construcţia gazoductului ruso-turc

Gazprom înfiinţează o companie pentru construcţia...

Autor: Florentina Dragu

09.12.2014, 00:00 200
Gigantul rus Gazprom a anunţat înfiinţarea unei noi companii, denumită Gazprom-Russkaya, care se va ocupa de construcţia gazoductului ce va lega Rusia de Turcia, conductă menită să înlocuiască proiectul South Stream, la care autorităţile de la Moscova au renunţat la începutul lunii. Gazprom-Russkaya va avea sediul social în Sankt Petersburg, a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, relatează agenţia Tass. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiecţiilor Comisiei Europene.
 
În locul South Stream, Rusia se va orienta spre livrarea de gaz către Turcia, prin intermediul unei alte conducte care traversează Marea Neagră, a adăugat el. Noul gazoduct va avea o capacitate anuală de transport de 63 de miliarde de metri cubi. Aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaz vor fi livraţi Turciei, restul cantităţii urmând să fie furnizată altor ţări europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO