Business Internaţional

Gazprom adulmecă oportunităţi de afaceri în Marea Britanie

Gazprom adulmecă oportunităţi de afaceri în Marea...

Autor: Catalina Apostoiu

01.07.2017, 14:00 633

Compania rusă Gazprom poartă discuţii pentru creşterea vânzărilor de gaze naturale în Marea Britanie în condiţiile în care cel mai mare depozit de înmagazinare a gazelor naturale din această ţară va fi închis, scrie Bloomberg.

“Observăm apetit din partea unor jucători majori din Marea Britanie pentru volume adiţionale de gaze”, a declarat directorul adjunct al Gazprom Alexander Medvedev, fără a oferi detalii suplimentare privitoare la negocieri. “Livrările noastre către Marea Britanie au crescut substanţial în decursul ultimilor doi ani”, a adăugat acesta.

Cel mai mare producător de gaze al lumii a identificat oportunitatea de a-şi spori vânzările către Marea Britanie după ce Centrica a anunţat că-şi va închide facilitatea de înmagazinare din Rough, iar ţara va înceta să utilizeze centrale pe cărbune până la mijlocul deceniului viitor. Medvedev se aşteaptă ca Marea Britanie să-şi crească importurile cu 8, până la 12 miliarde de metri cubi pe an până în 2025.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO