Business Internaţional

Gardienii Revoluţiei din Iran confirmă că au capturat un petrolier în Golful Persic

Gardienii Revoluţiei din Iran confirmă că au capturat...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

04.08.2019, 15:02 130

Gardienii Revoluţiei din Iran au confirmat că au capturat un nou petrolier străin în Golful Persic, după ce acesta ar fi încercat să transporte petrol în ţările arabe, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Un purtător de cuvânt pentru Gardienii Revoluţiei a declarat pentru presa iraniană că petrolierul a fost confiscat la data de 31 iulie, însă originea acestuia a rămas necunoscută.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei. Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan". Marea Britanie şi Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO