Business Internaţional

GALERIE FOTO: Cum arată prima piscină „plutitoare” din lume, aflată la 35 de metri deasupra Londrei

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

08.05.2021, 22:01 3503

Prima piscină „plutitoare” din lume, suspendată la 35 de metri deasupra capitalei Angliei, va fi inaugurată oficial luna viitoare, scrie Escape.com.

Construită între două blocuri de lux din districtul londonez Nine Elms, piscina de 25 de metri va oferi privelişti de la al zecelea etaj al imobilelor, dispunând de o podea de sticlă transparentă.

Totuşi, înotatul va fi disponibil exclusiv rezidenţilor din zona Embassy Gardens, unde preţul apartamentelor pleacă de la un milion de dolari şi poate ajunge la 9 milioane de dolari pentru un penthouse.  

Piscina, transportată 8.000 de kilometri din Colorado, Statele Unite, este conectată de clădiri prin intermediul unei tehnologii care îi permite să adapteze direcţiei vânturilor puternice.

Conceptul a fost dezvoltat prima dată în 2013, fiind anunţat oficial în 2019.

„La început nu ştiam dacă este posibil aşa ceva şi, cu cinci ani în urmă, cu siguranţă nu ar fi fost. Am putut realiza acest lucru doar cu ajutorul ultimelor progrese tehnologice”, spune Sean Mulryan, preşedinte Ballymore, dezvoltatorul imobiliar din spatele piscinei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO