Business Internaţional

Fuziune intre Commerzbank si HVB?

09.12.2002, 00:00 18

Commerzbank si HVB Group, bancile numarul doi si trei din Germania, au anuntat, pe fondul unor dezbateri aprinse, ca ar putea fi fortate in final sa fuzioneze din cauza supracapacitatii structurale, a costurilor mari si a profiturilor scazute. Informatia vine pe fondul miscarilor din sistemul bancar francez din ultima perioada,  ceea ce a declansat numeroase speculatii vizavi de intarzierea procesului de consolidare a sectorului bancar german, relateaza Financial Times.
In urma anuntului, Commerzbank, care detine un pachet de 3,9% din Credit Lyonnais, pe care a lasat sa se inteleaga ca este dispusa sa-l vanda, a urcat rapid la bursa cu 9,1%. HVB a avansat cu 11,7%, iar Deutsche Bank a crescut de asemenea cu 3,7%.
Operatorii la bursa au observat ca HVB si Commerzbank au crescut continuu de joi, cand gigantul de reasigurari Munich Re, care are pachete de actiuni la ambele banci, a anuntat ca nu intentioneaza sa blocheze o eventuala fuziune intre cele doua grupuri.
Dupa anunt, actiunile Munich Re a urcat si ele cu 1%.
Societatea de asigurari utilizeaza reteaua de distributie a HVB pentru vanzarea produselor sale de asigurari si ar putea sa aiba de castigat in urma unei fuziuni, pentru ca pozitia HVB este mai puternica in sudul Germaniei in timp ce Commerzbank are o prezenta mai activa in nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO