Business Internaţional

Furturile din magazine sunt în creştere în Germania

Furturile din magazine sunt în creştere în Germania

Autor: Bogdan Cojocaru

22.06.2016, 00:00 2634

Asociaţiile de comercianţi şi poliţia din Germania sunt îngrijorate de rapiditatea cu care creşte numărul furturilor din magazine. În cele mai multe cazuri hoţii nu sunt prinşi, iar retailerii pierd miliarde de euro, scrie Deutsche Welle. „Printre cei care fură din magazine sunt copii, adolescenţi, adulţi, pensionari, orice. Niciun grup nu poate fi exclus”, s-a plâns HDE, o asociaţie a comercianţilor. Statistica infracţiunilor arată că anul trecut au fost raportate 391.000 de cazuri de furturi din magazine în Germania, nivel în creştere cu 7% faţă de anul anterior. Furturile provoacă magazinelor pierderi de peste două miliarde de euro pe an. „Suma este cea care doare cu adevărat”, se arată într-un comunicat al HDE.

Analiştii Institutului de ştiinţe comerciale din Köln au calculat că 98% din  furturile din magazine rămân neraportate. De obicei, hoţii din magazine preferă să fure produse de dimensiuni mici cu valoare de până la 80 de euro. Ei se concentrează mai mult pe parfumuri, lame pentru bărbierit, cosmetice şi electronice. Însă valoarea bunurilor furate este mult mai mare când se implică crima organizată. „Aceşti infractori pot cu uşurinţă să plece la o singură acţiune cu produse de 1.500-2.000 de euro şi, din nefericire, creşte numărul de astfel de cazuri”, explică un analist. „Modelul de acţiune este întotdeauna acelaşi. Un grup de oameni intră în magazin, unul dintre ei îi distrage atenţia asistentului în timp ce ceilalţi fură tot ce pot. Totul durează doar câteva secunde”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO