Business Internaţional

Furturile din magazine în perioada Crăciunului ar putea atinge un nivel record în Marea Britanie

Autor: Mediafax

03.12.2011, 16:40 78

Experţii britanici anticipează că bunuri în valoare de peste un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) vor fi furate din magazine în perioada din preajma Crăciunului din acest an, relatează Sky News.

Datele obţinute de la Centre for Retail Research (CRR) sugerează că prejudiciile vor fi aduse de angajaţii care sustrag bunurile, de cei implicaţi în lanţul de distribuţie, precum şi de hoţii din magazine. Pierderile estimate sunt cu 61 de milioane de lire sterline mai mari în timpul sezonului de sărbători din 2011 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Datele cercetării schiţează un scenariu deprimant. Din pierderile de 1,041 de miliarde de lire sterline în perioada sărbătorilor, 656 de milioane de lire sterline ar urma să fie prejudiciul adus de hoţii din magazine, 302 milioane de lire sterline din articole furate de angajaţi şi 83 de milioane de lire sterline din bunuri pierdute prin fraudarea lanţului de distribuţie", a declarat profesorul Joshua Bamfield, director al CRR.

El susţine că infracţiunile comise de Crăciun au crescut cu 6,2 la sută din 2010, ceea ce repreznră un simptom al climatului economic dificil.

"Dubla presiune a unei economii slabe combinate cu perioada cea mai scumpă din an vor duce inevitabil la creşterea pierderilor", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO