Business Internaţional

Furtuna nu a reuşit să-l atingă pe şeful Boeing: CEO-ul gigantului îşi păstrează poziţia de conducere, după întâlnirea de luni cu acţionarii

Furtuna nu a reuşit să-l atingă pe şeful Boeing:...

Autor: Raluca Nicolae

30.04.2019, 11:18 104

CEO-ul şi preşedintele companiei Boeing Co, Dennis Muilenburg, şi-a păstat funcţia de conducere, în urma întâlnirii anuale de luni cu acţionarii şi a promis că va recâştiga încrederea publicului, după ce s-au confruntat cu dificultăţi în urma a două accidente mortale ale avionului 737 MAX.

Potrivit Reuters, Muilenburg a rezistat unei moţiuni a acţionarilor. Ulterior, acesta a declarat reporterilor că va continua să conducă compania printr-o criză care a dus la menţinerea la sol al celui mai rapid vândut avion al companiei, în urma proceselor, investigaţiilor şi preocupărilor legate de siguranţa lui 737 MAX.

„Mă preocupă foarte tare siguranţă avioanelor în viitor... Intenţia mea este să continui să conduc pe frontul siguranţei, calităţii şi integrităţii”, a spus CEO-ul după întâlnirea de luni, când reporterii i-au întrebat dacă a luat în consideraţie demisia.

Boeing va trebui să recâştige încrederea clienţilor, a pasagerilor şi a autorităţilor de reglementare în urma accidentelor. „Ştim că avem de făcut pentru a recâştiga încrederea publicului şi o vom face", a spus Muilenburg înainte de a încheia conferinţa de presă de 16 minute, ignorând întrebările reporterilor.

Familia unei victime americane, Samya Stumo, în vârstă de 24 de ani, a organizat un protest mut în faţa locului de întâlnire din Chicago, în timp ce familiile altor victime, din rândul celor 157 ucişi în prăbuşirea avionului 737 Max al companiei Ethiopian Airlines din 10 martie, au organizat o conferinţă de presă la o firmă de avocatură din Chicago.

Avionul s-a prăbuşit, la scurt timp după decolarea de la Addis Abeba, la cinci luni după ce acelaşi model al companiei aeriene Lion Air din Indonezia a ucis toţi cei 189 de pasageri împreună cu echipajul aeronavei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO