Business Internaţional

Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează încă 250 de milioane de dolari pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19

Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează încă 250 de...

Autor: Eduard Ivanovici

10.12.2020, 14:10 341

Fundaţia Bill şi Melinda Gates – cea mai mare fundaţie privată din lume – a declarat că va oferi 250 de milioane de dolari pentru a susţine cercetarea, dezvoltarea şi distribuirea echitabilă a testelor şi vaccinurilor de combatere a virusului SARS-CoV-2, scrie Forbes.

În total, răspunsul fundaţiei la pandemia de COVID-19 ajunge la 1,75 miliarde de dolari. De asemenea, Melinda Gates a declarat pentru Yahoo Finance că o bună parte din fonduri vor merge către ţările subdezvoltate.

„Ţelul principal este să ne asigurăm că vaccinurile merg spre statele cu venituri mici şi medii. Aşa că o parte din suma pe care am donat-o va fi folosită pentru procurarea a 200 de milioane de doze de vaccin şi 120 de milioane de teste rapide pentru ţările cu venituri mici şi medii”, a spus Gates.

Organizaţia Internaţională a Muncii a declarat recent să rata de sărăcie din rândurile angajaţilor informali care locuiesc în ţări subdezvoltate a crescut cu circa 56% în prima lună a pandemiei. Doar în Africa, rata a înregistrat o creştere de 62%.

„Pe măsură ce coronavirusul se răspândeşte de-a lungul ţărilor dezvoltate, eradicarea sărăciei extreme, care afectează 680 de milioane de oameni, pare complet utopică”, reiese dintr-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite din octombrie.

Organizaţia People’s Vaccine Alliance a declarat ieri că naţiunile bogate au rezervat şi cumpărat destule doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a-şi vaccina întreaga populaţie de trei ori până la finalul anului viitor, în timp ce în ţările sărace ajung doze pentru numai 10% din populaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO