Business Internaţional

FTSE Russell, compania din spatele indicelui de referinţă al bursei londoneze, plănuieşte să dezvolte un indice crypto cu peste 40 de active digitale

La 15:50, Bitcoinul era pe minus cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore

La 15:50, Bitcoinul era pe minus cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore

Autor: Eduard Ivanovici

06.12.2021, 15:54 372

Furnizorul de indici FTSE Russell intenţionează să creeze un crypto-indice care ar conţine 43 de active virtuale, conform unui raport al ziarului englez de business City AM, citat de CoinDesk.

Indicele va „sta alături” de FTSE 100 şi Russell 2000, spune Kristien Mierzwa, şeful diviziei de strategii ETF şi business development din cadrul FTSE Russell.

FTSE Russell este o subsidiară a London Stock Exchange (LSE – bursa de valori din Londra) care produce indici de piaţă.

„Momentan avem 43 de active care şi-au croit drum către procesul de verificare. A devenit în mod clar o piaţă despre care oamenii vor date”, susţine Mierzwa.

Indicele se va supune normelor din Regatul Unit şi Uniunea Europeană, iar procesele de selecţie vor lăsa deoparte vasta majoritatea a criptomonedelor, estimate la circa 15.000, potrivit Coinmarketcap.com.

Atât aşa-numitele stablecoins (monede caracterizate de stabilitatea preţului, scalabilitate şi securitate), cât şi activele de tip „meme”, precum Dogecoin, pot fi adăugate în indice, a confirmat Mierzwa.

Ştirile constituie o aprobare binevenită în spaţiul crypto, venind dinspre sectorul financiar mainstream al Marii Britanii, care este mai degrabă conservator în ceea ce priveşte transmiterea mesajelor de acest gen. De exemplu, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a emis avertismente conform cărora criptomonede pun în pericol stabilitatea financiară a Regatului.

ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy (BITO), primul ETF (fond tranzacţionat la bursă) cu expunere pe Bitcoin din Statele Unite, a înregistrat o scădere de circa 15% în ultima lună, perioadă în care cea mai valoroasă criptomonedă din lume a suferit un declin de 20%.

La ora publicării ştiri, Bitcoinul era pe minus cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO