Business Internaţional

Friedrich Merz, candidat pentru postul de lider al CDU şi cancelar al Germaniei, este infectat cu noul coronavirus

Friedrich Merz, candidat pentru postul de lider al CDU...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

17.03.2020, 17:15 86

Politicianul german Friedrich Merz, considerat favorit pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei, a anunţat marţi că este infectat cu noul coronavirus.

Friedrich Merz, favorit în intenţiile de vot pentru a fi liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a transmis marţi că este în carantină, după ce a fost diagnosticat ca având noul coronavirus.

"Un test de coronavirus efectuat duminică este pozitiv. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, voi rămâne acasă, în carantină", a declarat Friedrich Merz, citat de postul german NTV.

"Din fericire, am doar simptome uşoare ori medii. Toate programările sunt anulate. Urmez cu stricteţe indicaţiile medicilor", a precizat Friedrich Merz, în vârstă de 64 de ani.

În afară de Friedrich Merz, pentru funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate candidează şi Armin Laschet şi Norbert Röttgen. Congresul CDU pentru desemnarea noului lider era programat pe 25 aprilie, dar a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO