Business Internaţional

Franţa resimte din plin ghearele coronacrizei: peste 4 milioane de francezi au rămas temporar fără loc de muncă şi peste 20% dintre angajaţii din privat au aplicat pentru şomaj tehnic

Franţa resimte din plin ghearele coronacrizei: peste 4...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2020, 14:57 918

O cincime dintre angajaţii sectorului privat din Franţa cer ajutor de şomaj, după ce au fost trimişi în şomaj tehnic pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit FT.

Astfel, 4 milioane de oameni vor beneficia de schema guvernamentală prin care Franţa încearcă să salveze locurile de muncă şi să ajute businessurile afectate de pandemia de coronavirus.

Măsurile de „şomaj parţial” din Franţa sunt similare cu schme Kurzarbeit din Germania – ceea ce înseamnă că statul plăteşte temporar salariile muncitorilor trimişi acasă, ajutându-i pe aceştia să îşi păstreze locurile de muncă.

Franţa a estimat iniţial aceste ajutoare de şomaj la o valaore totală de 8,5 miliarde euro pentru două luni – ca parte a unui plan naţional de 45 miliarde euro, dar miniştrii spun acum că se aşteaptă la costuri mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO