Business Internaţional

Franţa poartă doliu pentru victimele avionului Air Algérie prăbuşit în Mali

Franţa poartă doliu pentru victimele avionului Air...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

28.07.2014, 09:09 209

Coborârea în bernă a steagurilor a fost decisă sâmbătă de către preşedintele francez, care a participat la o reuniune de trei ore, la Quai d'Orsay, cu apropiaţi ai celor 54 de pasageri francezi ai avionului Air Algérie care s-a prăbuşit joi în Mali. Toate cele 118 persoane care se aflau la bord au murit.

Şeful statului francez urmează să prezideze luni dimineaţa o reuniune pe tema prăbuşirii avionului. El se întâlneşte la ora locală 10.00 (11.00, ora României), la Palatul Elysée, cu premierul Manuel Valls şi miniştrii vizaţi în acest dosar.

În faţa familiilor victimelor, Hollande a anunţat că toate cadavrele victimelor vor fi "aduse în Franţa". De asemenea, rudele care doresc acest lucru vor fi însoţite, "atunci când va veni momentul", la locul catastrofei, unde va fi rificată o stelă "pentru ca nimeni să nu uite că, în acesl loc, au dispărut 118 persoane".

Şeful statului francez a mai spus sâmbătă că "o serie de indicii sugerează că anumite condiţii meteorologice au fost hotărâtoare" în prăbuşire, subliniind că Franţa nu îndeppărtează "nicio ipoteză".

Experţi care anchetează la locul prăbuşirii şi-au continuat activitatea duminică, în zona izolată în care s-a dezintegrat avionul, lăsând familiilor celor 118 victime puţine speranţe cu privire la recuperarea cadavrelor.

Cele două cutii negre ale avionului Air Algérie au fost transferate duminică la Bamako, capitala Mali şi se află în drum către Franţa.

O cutie neagră a fost recperată vineri de către armata franceză la locul prăbuşirii, în zona Gossi, la aproximativ 100 de kilometri de Gao, cel mai important oraş din nordul Mali. Cealaltă a fost recuperată sâmbătă de către experţi de la Misiunea ONU în Mali MINUSMA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO