Business Internaţional

Franţa interzice utilizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19, o variantă promovată intens de controversatul medic Didier Raoult şi de liderul populist Donald Trump

sursa foto: Profimedia

Utilizarea substanţei împreună cu un antibiotic a fost promovată insistent de medicul francez Didier Raoult, specialist în boli infecţioase şi microbiologie.

Autor: Alex Ciutacu

27.05.2020, 15:43 385

Franţa interzice utilizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19 pentru că studiile arată că nu există niciun beneficiu, ci doar potenţiale efecte secundare periculoase, potrivit FT.

Ministerul Sănătăţii a publicat miercuri un decret prin care anulează decizia luată în urmă cu două luni, de a utiliza în mod supravegheat substanţa pentru tratament.

În acelaşi timp, agenţiile medicale au anunţat că opresc noile teste clinice prin care se încerca utilizarea hidoxiclorochinei pentru a trata Covid-19.

Utilizarea substanţei împreună cu un antibiotic a fost promovată insistent de medicul francez Didier Raoult, specialist în boli infecţioase şi microbiologie, dar şi de lideri populişti precum Donald Trump, preşedintele SUA, sau Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei.

Clorochina este un medicament pentru malarie şi va fi folosit în continuare în Franţa ca tratament de bază pentru lupus şi pentru alte afecţiuni auto-imune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO