Business Internaţional

Franţa intenţionează să introducă noi subvenţii, dar şi taxe pentru a elimina maşinile poluante

Franţa intenţionează să introducă noi subvenţii,...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

18.09.2017, 13:20 1684

Ministrul pentru Mediul Înconjurător şi Energie, Nicolas Hulot, a declarat, pentru Liberation, că bugetul guvernamental pentru anul 2018 care va fi prezentat săptămâna următoare va include o serie de măsuri pentru a limita schimbările climatice, pentru a reduce poluarea şi pentru a ajuta familiile cu venituri mici.

Hulot a declarat că va propune subvenţii între 500 şi 1.000 de euro pentru trecerea la o maşină mai puţin poluantă, iniţiativa fiind până acum disponibilă doar familiilor cu venituri mici. Sumele vor fi acordate din 2018 tuturor cetăţenilor care deţin maşini cu motor pe benzină înregistrate înainte de 1997 şi maşini cu motoare diesel înregistrate înainte de 2001.

Banii nu vor fi destinaţi doar cumpărării de maşini noi, ci şi maşinilor second-hand cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Hulot a adăugat că pentru gospodăriile cu venituri reduse, subvenţiile vor fi dublate la 2.000 de euro. Pentru o familie cu venituri mici care va cumpăra o maşină mică second-hand, subvenţiile ar putea ajunge până la jumătate din valoarea vehiculului, a precizat ministrul.

Aproape trei milioane de maşini vechi sunt eligibile pentru subvenţii, iar ministrul speră ca aproape 100.000 dintre acestea să fie înlocuite anul următor.

Toţi proprietarii de maşini care vor trece la un vehicul electric vor primi o subvenţie de 2.500 de euro, pe lângă subvenţia de 6.000 de euro, dacă măsura va fi aprobată.

Guvernul intenţionează să ofere subvenţii de până la 3.000 de euro pentru familiile cu venituri mici care trec de la sistemele de încălzire vechi, poluante la sisteme de încălzire pe bază de energie regenerabilă.

Hulot a mai spus că guvernul va majora taxa pe emisia de carbon la 44,60 de euro pe tonă, în 2018, de la 30,50 euro pe tonă şi va continua să o majoreze la 100 de euro pe tonă până în 2030, potrivit legii energiei din 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO