Business Internaţional

Franţa este pregătită să-şi protejeze marile companii prin naţionalizare

Franţa este pregătită să-şi protejeze marile...

Autor: Catalina Apostoiu

18.03.2020, 00:00 337

Franţa este pregătită să recurgă la cea mai puternică armă pentru a-şi proteja cele mai mari companii de turbulenţele de pe pieţe declanşate de pandemia de coronavirus: naţionalizarea, scrie Bloomberg.

Ministrul de finanţe al ţării, Bruno Le Maire, a declarat că statul ar putea interveni recurgând la mijloace de protecţie a celor mai mari companii atacate pe pieţe.

Comentariile au fost făcute în contextul lansării de către Franţa a unui pachet de măsuri de urgenţă de 45 miliarde de euro pentru protejarea companiilor şi muncitorilor ameninţaţi de impactul pandemiei de coro­navirus.

„Nu voi ezita să folosesc toate mijloacele disponibile pentru a proteja marile companii franceze“, a declarat Le Maire.

„Poate fi vorba de capitalizare, poate fi vorba de preluarea de participaţii, pot folosi chiar şi termenul de naţionalizare dacă va fi necesar“.

Anunţul privind posibilitatea naţionalizării marchează o schimbare radicală de abordare faţă de acum câteva săptămâni, când statul francez mergea mai departe cu planurile de privatizare.

Le Maire a declarat anterior în repetate rânduri că nu este treaba statului să se implice în sectoare non-strategice ale economiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO