Business Internaţional

Franţa anchetează producătorul auto Peugeot-Citroën

Carlos Tavares, CEO-ul constructorului auto francez PSA

Carlos Tavares, CEO-ul constructorului auto francez PSA

Autor: Catalina Apostoiu

26.04.2017, 00:00 302

Procurorii francezi au deschis o anchetă cu privire la o serie de acuzaţii potrivit cărora gigantul auto PSA a manipulat rezultatele testelor de poluare, cel mai recent episod în uriaşul scandal de falsificare a testelor care a început cu Volkswagen în 2015, scrie Deutsche Welle.

PSA la rândul său a promis să-şi apere interesele, spunând că a respectat întotdeauna reglementările din toate ţările în care operează. Un purtător de cuvânt al producătorului auto francez a adăugat că autovehiculele PSA nu au fost niciodată echipate cu software de detectare a emisiilor care i-ar fi permis să manipuleze rezultatele testelor aşa cum a procedat VW.

Rivalul local al PSA, Renault, este de asemenea acuzat de a fi manipulat rezultatele testelor de poluare pentru motoarele sale diesel şi pe benzină timp de peste 25 de ani, top managementul companiei fiind la curent cu acest lucru.

Acuzaţiile formulate împotriva producătorilor auto francezi reprezintă cel mai recent capitol din uriaşul scandal care a izbucnit în septembrie 2015, când cel mai mare producător auto al Europei, VW, a admis că a instalat software ce i-a permis să manipuleze testele pe 11 milioane de autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO