Business Internaţional

Francois Hollande şi Angela Merkel condamnă atacurile preşedintelui turc la adresa ţărilor lor

Francois Hollande şi Angela Merkel condamnă atacurile...

Autor: Raluca Manga

16.03.2017, 17:07 73

"Preşedintele Republicii şi cancelarul (german) consideră că astfel de comparaţii cu nazismul sau declaraţii agresive la adresa Germaniei sau a altor state membre sunt inacceptabile", se menţionează într-un comunicat comun, difuzat de Palatul Elysee.

"Preşedintele Republicii a insistat asupra solidarităţii arătate de Franţa Germaniei sau altor state membre ale UE care sunt ţinta unor astfel de atacuri", se mai trasmmite prin comunicatul de presă.

"Preşedintele Republicii şi cancelarul german au evocat, de asemenea, eventuala participare a responsabililor politici turci la evenimente în Franţa sau în Germania în cadrul referendumului turc", se mai arată în documentul comun.

"Ei sunt de acord că aceste participări (n.r. ale oficialilor turci) pot fi organizate dacă condiţii precise sunt îndeplinite în strictă conformitate cu legislaţia germană sau franceză, în mod transparent şi în termeni legali", se specifică în comunicatul celor doi oficiali.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus că Olanda ar avea reminiscenţe "naziste" şi "fasciste", după ce Guvernul olandez a retras sâmbătă dreptul de aterizare al aeronavei în care se află ministrul turc de Externe

Autorităţile din oraşul german Gaggenau au retras, pe data de 2 martie, autorizaţia pentru organizarea unei manifestaţii unde era programat să ţină un discurs ministrul turc al Justiţiei, Bekier Bozdag. Aceast eveniment avea drept scop să promoveze referendumul din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO