Business Internaţional

Fostul şef al FMI Strauss-Kahn dă în judecată producătorii unui film inspirat din scandalul sexual care l-a detronat pe francez de la şefia instituţiei

Fostul şef al FMI Strauss-Kahn dă în judecată...

Autor: Teodora Nicolau

19.05.2014, 14:01 243

Într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, Jean Veil, avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, a afirmat că filmul, cu Gérard Depardieu în rolul principal, este "o porcărie" şi că are "o doză de antisemitism".

Director al Fondului Monetar Internaţional din 2007, Dominique Strauss-Kahn a fost nevoit să îşi dea demisia în 2011, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o menajeră originară din Noua Guinee, Nafissatou Diallo, în camera rezervată la hotelul Sofitel, din New York. Scandalul a fost înăbuşit în 2012, în urma unui acord financiar confidenţial.

Totodată, scandalul de la hotelul Sofitel din New York a pus capăt ambiţiilor politice ale lui Dominique Strauss-Kahn, care era candidatul favorit al forţelor politice de stânga pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012.

Fosta soţie a lui Dominique Strauss-Kahn, Anne Sinclair, şi-a exprimat duminică "dezgustul" faţă de filmul lui Abel Ferrara, care este şi scenarist, împreună cu Chris Zois, declarând însă că nu va ataca în justiţie producătorii.

Filmul "Welcome to New York" a fost proiectat, sâmbătă, în premieră mondială, la Festivalul de Film de la Cannes, în afara competiţiei oficiale. Cu toate acestea, lungmetrajul despre Strauss-Kahn nu va rula în cinematografele din Franţa, dar a fost achiziţionat de mai multe platforme de streaming online şi prin cablu, care vor face filmul accesibil publicului francez.

Pe de altă parte, filmul "Welcome to New York", care nu se află în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, a fost bine primit de o parte a criticilor de specialitate, Scott Foundas, de la revista "Variety" apreciindu-l pe Gérard Depardieu, pentru o "interpretare plină de energie".

Abel Ferrara, născut în 1951, în Bronx, a regizat filme precum "Un poliţist corupt/ Bad Lieutenant", "Napoli, Napoli, Napoli" şi "Sinopsis 4:44 Last Day on Earth" (2011), cu Willem Dafoe în rolul principal.

Cineastul american Abel Ferrara a primit, în 2011, trofeul Leopardul de Onoare pentru întreaga carieră, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO