Business Internaţional

Fostul şef al BCE, Jean-Claude Trichet, intră în boardul de conducere al EADS

Fostul şef al BCE, Jean-Claude Trichet, intră în boardul de conducere al EADS

Autor: Adrian Voicu

26.01.2012, 13:13 455

Jean-Claude Trichet, fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), va fi numit în boardul de conducere al EADS, cel mai mare producător de avioane din Europa, informează Financial Times.

Persoane apropiate companiei au atenţionat că este nevoie ca boardul să îşi dea acordul final, existând însă şanse mari ca şeful Airbus, Tom Enders, să fie confirmat în funcţia de CEO al EADS.

De asemenea, Arnaud Lagardere, magnatul media francez şi acţionar al EADS, va prelua funcţia de preşedinte al consiliului.

Schimbările din cadrul companiei au fost îndelung discutate de către guvernele german şi francez, care controlează 45% din EADS, Parisul temându-se că echipa de management a lui Enders ar putea cuprinde prea mulţi germani.

Trichet este francez, ceea ce va fi interpretat ca un răspuns la temerile Parisului privind componenţa managementului. Trichet va prelua locul eliberat de Lagardere în momentul în care acesta va ocupa funcţia de preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO