Business Internaţional

Fostul executiv Carlos Ghosn dă în judecată companiile Nissan şi Mitsubishi, care l-au demis din funcţia de preşedinte după ce l-au acuzat de deturnare de fonduri

Fostul executiv Carlos Ghosn dă în judecată companiile...

Autor: Laura Albu

22.07.2019, 13:56 86

Carlos Ghosn a  acţionat în instanţă producătorii japonezi de autovehicule Nissan Motors şi Mitsubishi Motors, la un tribunal din Amsterdam. Companiile l-au demis din funcţia de preşedinte, acuzându-l de deturnare de fonduri, informează NRC, citat de Reuters.

Ghosn cere daune de 15 milioane de euro de la producătorii de automobile, deoarece acuză că au făcut greşeli grave atunci când a fost demis, a declarat, pentru NRC, avocatul său.

"În Olanda, dacă vrei să demiţi un director executiv, trebuie să-i comunci mai întâi de ce este acuzat şi trebuie să-i oferi dovezile pe care se întemeiază acuzaţiile. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat", a mai declarant avocatul lui Ghosn, Laurens de Graaf.

Ghosn a căzut în dizgraţie atunci când a fost arestat în Japonia, după ce a fost acuzat de abateri financiare, ceea ce el neagă. De asemenea a fost demis şi de la conducerea producătorului francez de maşini Renault.

Carlos Ghosn a fost eliberat din închisoarea din Japonia în aprilie, după ce a achitat o cauţiune în valoare de 4,5 milioane de dolari, dar ulterior a fost arestat din nou. .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO