Business Internaţional

Fostii directori ai Enron dau banii inapoi

11.01.2005, 00:00 15



Optsprezece fosti directori de la Enron au semnat o intelegere de 168 de milioane de dolari (127 milioane de euro) in procestul declansat de actionari ca urmare a colapsului companiei energetice, informeaza BBC News. Zece dintre acestia vor plati 13 de milioane de dolari (9,8 milioane de euro) din buzunarele lor. Enron a dat faliment in 2001, dupa ce au fost dezvaluite datorii ascunse de sute de milioane de dolari. Inainte de colaps, grupul se afla pe locul sapte in randul companiilor americane de stat dupa cifra de afaceri.



"Intelegerea este foarte importanta pentru ca acesti directori sa fie gasiti cel putin partial responsabili pentru situatie", a declarat Wiliam Lerach, avocatul acuzarii din procesul declansat impotriva Enron. El a adaugat ca spera ca mesajul sa fie inteles de cei care ocupa functii asemanatoare. Termenii intelegerii de 168 de milioane de dolari (127 mil euro), dintre care 155 de milioane de dolari (117 mil euro) vor fi acoperiti de asigurare, prevad ca nici unul dintre cei 18 sa nu admita ca a facut vreo greseala.



Aceasta reprezinta cea de-a patra intelegere negociata de avocatii care au demarat procesul actionarilor cu trei ani in urma. Cazul continua pentru ca fostii directori executivi Ken Lay si Jeff Skilling nu au fost judecati pentru acuzatiile aduse.



Actionarii Enron asteapta inca sa primeasca despagubiri de la o lista lunga de companii, printre care JP Morgan, Citigroup, Merrill Lynch sau Credit Suisse First Boston.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO