Business Internaţional

Ford se aşteaptă să termine anul în pierdere: Producătorul a investit până acum 11 miliarde de dolari în restructurări şi a înregistrat un declin al veniturilor de 50% în T2

Ford se aşteaptă să termine anul în pierdere:...

Autor: Eduard Ivanovici

31.07.2020, 15:27 187

Ford se aşteaptă să termine anul în pierdere în condiţiile în care tot mai puţini oameni îşi cumpără maşini pe fondul crizei generate de coronavirus, scrie Financial Times.

Veniturile companiei au scăzut între aprilie şi iunie cu 50% până la 19,4 miliarde de dolari, însă producătorul estimează că va înregistra creşteri semnificative în următoarele două trimestre.

Ford a investit până acum 11 miliarde de dolari într-o serie de restructurări menite să îmbunătăţească profiturile şi să accelereze tranziţia către producţia de maşini electrice.

Producţia de autovehicule din Statele Unite, a doua cea mai mare piaţă auto la nivel global, a scăzut în T2 cu 69% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a anunţat două produse importante în al doilea trimestru, o ediţie reînnoită a pick-up-ului F-150 şi un nou off-roader Bronco, menit să concureze direct cu Jeep-ul celor de la Fiat Chrysler. Lista de rezervare a noului Bronco ajunge până acum la 150.000.

Săptămâna trecută, Ford România – al doilea cel mai mare producător auto de pe piaţa locală – a reluat producţia în trei schimburi la uzina de la Craiova. De altfel, producătorul a anunţat o investiţie suplimentară de 30 de milioane de dolari pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO