Business Internaţional

Ford redeschide în aprilie 12 facilităţi de producţie din SUA şi Mexic, după ce agenţiile de rating Moody`s şi S&P au clasat datoria de 36 mld. dolari drept „junk”

Ford redeschide în aprilie 12 facilităţi de producţie...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2020, 16:47 9925

Gigantul auto Ford vrea să redeschidă o parte dintre facilităţile de producţie din America de Nord şi Mexic încă de luna viitoare, potrivit FT.

Producătorul auto şi-a închis fabricile săptămâna trecută după ce a ajuns la un acord cu Uniunea Muncitorilor Auto, la fel ca şi General Motors şi Fiat Chrysler. Sindicatele au cerut închiderea fabricilor pentru a proteja muncitorii în faţa răspândirii coronavirusului.

Kumar Galhotra, preşedintele Ford pentru America de Nord, a anunţat că va redeschide unitatea de asamblare din Hermosillor, Mexic, începând cu 6 aprilie. 

Opt zile mai târziu, Ford vrea să redeschidă încă patru unităţi de asamblare şi parţial opt fabrici pentru a le susţine. Printre celelalte care trebuie să se deschidă sunt: cinci situri de producţie din Michigan, două în Kentucky, două în Kansas City, Missouri; şi două în Ohio.

Uniunea Muncitorilor Auto a spus că „se uită cu mare îngrijorare şi precauţie la anunţul de astăzi. Prioritatea noastră este sănătatea şi siguranţa membrilor noştri, ale familiilor lor şi ale americanilor”.

Decizia vine la o zi după ce agenţiile de rating Moody`s şi S&P Global au reclasificat datoria de 36 miliarde dolari a Ford, drept „junk”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO