Business Internaţional

Ford ofera discounturi mari ca sa scape de stocuri

08.09.2004, 00:00 41



Compania Ford a redus pretul la masini pe piata americana cu 3.973 de dolari luna trecuta, in incercarea de scapa de stocul de masini ramase nevandute.



Cifre care vor fi publicate astazi de institutul de cercetare Edmunds.com, vor demonstra ca stimulentele pentru cumparatorii de masini au crescut cu 3,4 procente in august, fata de anul trecut, desi s-au diminuat usor comparativ cu luna precedenta.



Nivelul record de discount-uri atins de Ford, de aproape 8 procente, a aparut dupa ce compania rivala General Motors (GM) s-a retras din razboiul preturilor care a afectat profitul producatorilor americani de masini.



"Ne asteptam ca stimulentele sa atinga nivele record in continuare, deoarece producatorii de masini incearca sa scape de stocul modelelor din 2004", a spus saptamana trecuta John Casesa, analist in industria de masini la Merril Linch.



Ford a confirmat ca discount-urile crescute au ca scop reducerea stocurilor de masini produse anul acesta, si ca aceasta strategie pregateste terenul pentru noile modele, care vor fi lansate de luna viitoare.



"Asteptam ca productia pe 2005 sa stavileasca fenomenul stimulentelor", spun oficiali ai Ford. Modelele Freestyle, Mercury Mariner si Mercury Montego vor aparea pe piata luna aceasta.



Cifrele Edmunds.com arata ca saltul discount-ului la 19 procente, promovat de companiile europene de masini in SUA- o incercare esuata a Volkswagen- stopeaza scaderea vanzarilor de luna aceasta.



Luxoasele modele germane au fost de asemenea atrase in razboiul preturilor, companiile fiind obligate sa faca oferte speciale pentru a contracara ofertele puternice ale modelului Cadillac, produs de GM si ale modeluluil Lincoln, produs de Ford.



Modelul Lincoln a avut cele mai mari reduceri dintre producatorii de masini, de pana la 5.912$ la automobil, in timp ce modelul Cadillac a avut reduceri de pana la 5.797$.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO