Business Internaţional

Fondatorul Facebook a întârziat o tranzacţie de 1 miliard de dolari ca să se uite la serialul Game of Thrones

Fondatorul Facebook a întârziat o tranzacţie de 1...

Autor: Ştefan Stan

07.05.2013, 17:19 3033

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, aproape că a dat cu piciorul unei afaceri de un miliard de dolari pentru a se uita împreună cu prietenii la serialul Game of Thrones, scrie Mashable, citând un interviu publicat de revista Vanity Fair.

Cofondatorii Instagram, Kevin Systrom şi Mike Krieger, au ales să îşi vândă compania către Facebook. Publicaţia Vanity Fair a luat un interviu lui Kevin Systrom, în care acesta explică modul în care s-a derulat negocierea cu Mark şi afacerea de vânzare a Instagram.   

Întâlnirea dintre Systorm şi Zuckerberg pentru a încheia negocierile şi pentru ajunge la un acord oficial în privinţa achiziţionării Instagram a fost întreruptă de o vizualizare în grup a serialul Game of Thrones, Mark şi prietenii săi fiind fani ai seriei.

În timp ce Systrom vorbea la telefon cu investitorii şi avocaţii în încercarea de a-i face să semneze contractul, în ochii lui Zuckerberg, afacerea de un miliard de dolari era pusă pe locul doi. Pentru tânărul miliardar, soarta personajelor din Game of Thrones era mai importantă decât semnarea unui contract.

Mark Zuckerberg începe să dea semne că se îndreaptă spre grupul miliardarilor excentrici, însă probabil va mai dura câţiva ani până să ajungă acolo.  

Tranzacţia prin care Facebook a preluat Instagram pentru 1 miliard de dolari a fost anunţată la începutul lunii aprilie a anului trecut. Primul episod din al doilea sezon al seriei Game of Thrones a fost difuzat pe data de 1 aprilie 2012. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO