Business Internaţional

FOCUS: Introducere, cuprins şi încheiere – trei paşi pe calea revoluţiei cubaneze a lui Fidel Castro

Prăbuşirea regimului Batista şi victoria, în 1959, a Revoluţiei cubaneze conduse de Fidel Castro, cronica primilor ani de după instaurarea noii puteri sunt subiectele abordate de prozatorul cubanez Guillermo Cabrera Infante, în romanul „Trupuri divine” (editura Curtea veche , 2014).

După cum a bătut vântul Revoluţiei, Guillermo Cabrera Infante a fost ba în graţiile, ba în dizgraţiile regimului communist al lui Castro.

O cronică a cărţii şi un consistent fragment din aceasta sunt disponibile la adresa:

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/trupuri-divine-de-guillermo-cabrera-infante-13207378

Dacă „Trupuri divine” povesteşte despre Revoluţie şi despre primii ani de după aceasta, romanul „Toţi pleacă” al autoarei (tot) cubaneze Wendy Guerra (editura Vellant, 2013) descrie însuşi miezul dictaturii, perioada 1978-1990.

O recenzie a romanului-jurnal este disponibilă la adresa:

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/prizonierat-in-cuba-lui-castro-de-elisabeta-lasconi-12516929

În sfârşit, despre perioada de după retragerea lui Fidel Castro de la timona puterii absolute, Cristina Roşca a publicat un reportaj de la faţa locului în suplimentul După Afaceri Premium al Ziarului financiar.

Reportajul şi o consistentă galerie foto sunt disponibile la adresa:

http://da.zf.ro/dupa-afaceri/travel/reportaj-din-cea-mai-hot-destinatie-a-momentului-cum-se-simte-cuba-dupa-ce-in-sfarsit-a-devenit-libre-galerie-foto-15789635

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.