Business Internaţional

FMI: Reformele din Grecia sunt în întârziere în majoritatea domeniilor

 FMI: Reformele din Grecia sunt în întârziere în majoritatea domeniilor

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

14.12.2011, 20:24 189

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat miercuri că reformele asumate de Grecia sunt în întârziere în majoritatea domeniilor, iar această situaţie amână redresarea economică, transmite Reuters.

FMI anticipează că economia elenă se va contracta cu 6% în acest an şi cu 3% în 2012, care va fi al cincilea an de recesiune.

Autorităţile de la Atena nu se mai pot baza pe majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli şi trebuie să apeleze la concedierea de angajaţi în sectorul de stat, a declarat Poul Thomsen, director adjunct al departamentului european al FMI.

"Grecia trebuie să ia măsuri mai agresive de închidere a unor companii de stat şi ar putea fi nevoită să accepte concedieri", a spus Thomsen, şeful misiunii FMI în Grecia, într-o conferinţă de presă.

Comentariile oficialului FMI scot în evidenţă problemele cu care se confruntă premierul elen Lucas Papademos, înaintea alegerilor anticipate din februarie.

Deşi Grecia reprezintă numai 2% din PIB-ul zonei euro, agravarea crizei datoriilor a adus întreaga uniune monetară în pragul dezastrului, economii mari precum Italia fiind în pericol.

Oficialii troicii formate din FMI, UE şi Banca Centrală Europeană (BCE) se află de luni la Atena pentru a lucra la noul acord de susţinere a Greciei, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO